Stucadoor in Alkmaar en omstreken
Bel Richard 06 - 516 15 150

Sauzen of airlessen van muren en plafonds

Meestal ziet men behoorlijk op tegen vergeelde plafonds. Men weet dat het de hoogste tijd is om te witten, maar het vooruitzicht op het leeghalen van de woonkamer, het afplakken van vloeren en die ene schimmelplek zijn vaak redenen om het nog een jaar (of vijf) uit te stellen. Nergens voor nodig!

Sauzen (witten)

Als ambachtelijke vaklui grijpen we nog steeds naar de roller om de klus der klussen te klaren: het witten van plafonds; ook wel sausen genoemd. Het grote voordeel van uitbesteden aan vakmensen als Richard's Stucadoors is dat u alle zorgen uit handen geeft: u hoeft er niet eens voor thuis te blijven! Wij plakken alles uiterst zorgvuldig af en reeds bij thuiskomst beschikt u over een perfect afgewerkt plafond en een schoon huis. We sauzen niet alleen, maar zorgen er ook voor dat oneffenheden worden weg gewerkt.

Airless spuiten

Is de oppervlakte groter? Dan pakken wij de verfspuit. De (al dan niet synthetische) latex waarmee Richard's Stucadoors aan de gang gaat is bijzonder dun, een beetje vergelijkbaar met yoghurt. In twee of drie lagen brengen wij het materiaal met een machine aan die dit zonder lucht (vandaar: airless) vernevelt op uw muur.
Resultaat: een bijzonder strakke afwerking zonder strepen. En: uw spachtelputz wand ziet er weer als nieuw uit. Door de korte droogtijd van het materiaal, kunnen wij dit binnen één dag voor u realiseren.

 

Vochtplekken

Met een doorgeslagen schimmelplek of een zwarte vlek rond een plafonnière weten wij wel raad. Wij fixeren de vlek vóór de afwerking met een speciaal middel. Hierna is de vlek blijvend verdwenen.

De verfspuit

De bouwmarkt-latex is zeer dik: u wilt natuurlijk in één laag klaar zijn. Met een verfspuit wordt de verf in dunne lagen op de ondergrond verneveld: in vanzelfsprekend iedere gewenste kleur.

Tijdelijk laag BTW-tarief

Is uw huis ouder dan 2 jaar en wordt deze hoofdzakelijk particulier bewoond? Dan geniet u van het lage BTW-tarief. Normaal is dat 21%, maar tijdelijk mogen wij 9% in rekening brengen. Dat is toch al snel 12% korting!