Stucadoor in Alkmaar en omstreken
Bel Richard 06 - 516 15 150

Spackspuiten

Spackverf is in praktisch elke Nederlandse woning aanwezig. Is een plafond voorzien van spikkeltjes? Dan is dat spackverf, welke is aangebracht met een spackspuitmachine (mooi Wordfeud-woord). Spackspuiten wordt ook veel toegepast als afwerking in badkamers en toiletten. Meestal wordt daarbij gekozen voor wit, maar dat hóéft niet: spackspuitverf is aan te maken in praktisch elke denkbare kleur.

Richard bij zijn spackspuitmachineUw wand of plafond razendsnel strak afgewerkt in iedere kleur!

Zowel detechniek, het materiaal, de kleuren en de prijs zijn in de loop der jareningrijpend verbeterd. Daardoor is spackspuiten met spackverf snel en goedkoop. Spackspuiten kost namelijk veel minder tijd dan een handmatig aangebrachte sierpleister. De werkwijze is dat het materiaal machinaal op wanden en plafonds wordt gespoten.

Werkwijze spackspuiten

Spackverf is relatief dun en kan geen oneffenheden camoufleren. Daarom wordt alleen een mooi resultaat verkregen als de ondergrond goed glad en schoon is. Is dat niet het geval, of is de ondergrond met het vullen van wat gaatjes niet te repareren, dan wordt eerst een zogenaamde meslaag aangebracht. Is de droge ondergrond geschikt (gemaakt)? Dan wordt met een spackspuitmachine de eindlaag aangebracht.

Dit is een indrukwekkende activiteit: een zware compressor zorgt voor voldoende druk om de spackverf uit de machine te kunnen "sproeien" op wanden en/of plafonds. Afhankelijk van het gebruikte product en de ingestelde hoeveelheid lucht ontstaat het effect: kleine scherpe spikkeltjes of juist spikkels met een zachte structuur. Houdt men van deze spikkels? Dan is de behandeling daarmee klaar. Wil men liever glad, dan wordt de wand (of het plafond) nabehandeld met vlakspanen.

Voorbereiding spackspuiten

Zoals gezegd wordt de verf met een enorme druk op de ondergrond gespoten. Een klein deel van de verf slaat als een stoffige waas neer, op andere - ongewenste - plekken kunnen kleine spettertjes terechtkomen. Het grootste deel van de voorbereiding bestaat daarom uit het afplakken van de delen die niet gespoten hoeven te worden. Het spreekt hierbij voor zich dat Richards Stucadoors uiterst zorgvuldig te werk gaan bij alle spackspuit-klussen. 

Heeft u een spackspuit-klus in Alkmaar of omstreken? Schroom niet en neem vrijblijvend contact met ons op voor een scherpe prijs of bekijk onze speciale website over spackspuiten in Alkmaar.